Swedbanki klienditeenuste divisjoni juhi Ulla Ilissoni sõnul sõitis pangabussina 10 aasta jooksul kokku kolm bussi.

"Kaks neist on leidnud endale juba uue elu – ühe masina andis pank käesoleva aasta alguses Haapsalu noorte innovatsioonikeskusele Innokas, mis sisustati ümber ratastel tööõpetuse klassiks ja robootikalaboriks ja see külastab nüüd Läänemaa maakoole. Teine buss oli vana ja oma aja ära elanud ja läks müüki. Kolmas, mis jäi pangavärvidesse, leidis nüüd omale auväärse koha Maanteemuuseumis teiste eksponaatide kõrval," märkis Ilisson.

Eesti maanteemuuseumi juhataja Kadri Valneril on ütlemata heameel sellise annetuse üle. "Kaks nädalat tagasi avasime muuseumis näituse "Head teed!", mis lõppes ajaliselt hetkes, kui info edastamine 20. sajandi alguses jõudis nö. posti otsa.

Täna muuseumisse jõudnud pangabuss on 21. sajandi teedest rääkiva näituse üks esimesi eksponaate ja näitab seda, kuidas sularaha kasutamine ühiskonnas väheneb ja arveldamine jõuab pilve. Samas on see ka näiteks, et maainimene peab omama autot, et jõuda nii poeni kui ka sularahani ja teiste elamiseks vajalike teenusteni lähemale," märkis Valner.

Bussid olid panga teenistuses aastatel 2005-2015 ja sõitsid mööda Eestimaad 10 aasta jooksul maha kolme peale kokku pisut üle miljoni kilomeetri. Selle aja jooksul teenindati tuhandeid inimesi ja viidi sularaha maapiirkondadesse.