Jaekaupmehe Magnit puhaskasum ületas analüütikute ootuseid pea kolmandiku võrra.

Micex aktsiaindeks tõusis 0,6%, kuid rubla ja Vene võlakirjade hinnad püsisid paigal.

Venemaa aktsiad on Kesk- ja Ida-Euroopa, Lähis-Ida ja Aafrika aktsiate seas omamoodi suhteliseks turvapaigaks, soovitasid JPMorgani analüütikud David Aserkoffi eestvedamisel.

Panga hinnangul on Venemaa aktsiad piirkondlike fondide seas ebasoosingus, kuigi pakuvad arenevate turgude seas parimat dividenditootlust.

Maailmas on USA dollari põhiselt Venemaa Micexi aktsiaindeks tänavu paremuselt viiendal kohal. USA dollarites arvestatult on Venemaa aktsiatega tänavu teenitud 24%.

Kui täna maksis barrel musta kulda 45,33 dollarit, siis aasta lõpus maksab nafta panga hinnangul juba 55 dollarit barrel, mis toob kaasa naftaekspordist sõltuvas riigis tuleval aastal majanduskasvu.

Bloombergi poolt küsitletud analüütikute prognooside kohaselt tuleb Venemaal 2017. aastal 1,3% majanduskasv.

Konkreetselt pandi Vene aktsiatest JPMorgani analüütikute poolt külge ostusoovituse silt Magniti, Sberbanki, Lukoili ja Yandexi aktsiatele. Need ettevõtted peaksid saama tulu majanduse paranemisest ja ka keskpanga lõdvemast rahapoliitikast.

Täna tõusis Magniti aktsia 7,3%. Analüütikud ootasid ettevõttelt 13,8 miljardi rublast teise kvartali kasumit, kuid kasuminumbriks tuli 17,9 miljardit rubla.