Forum Cinemas Eesti tegevjuhi Kristjan Kongo sõnul toob tehing kaasa kinoketi laienemise ja tänaste teenuste edasiarendamise. 

“Tehinguga tiheneb konkurents kinoturul veelgi. Ootan uuelt omanikult jõulisi laienemisplaane nii tänastel kui uutel turgudel, mille hulgas on ka Forum Cinemase plaan Eestis jõulisemalt oma positsioone tugevdada,” ütles Kongo. 

“Ka kõik seni Eestis plaanitud investeeringud olemasolevate kinosaalide sisustusse, tehnika uuendamisse ning teenuste arendamisse on kokkuleppe kohaselt endiselt kavas ja tulemas. Seega Eesti kinopublik võidab veelgi mugavama ja kvaliteema teenuse," lisas ta. 

Bridgepoint, Bonnier Holding ning Ratos leppisid kokku, et Bridgepoint omandab Nordic Cinema Grupi enamik aktsiaid, ostes ära Ratose osa ettevõttest. Bonnier Holding investeerib osa oma tuludest, et anda juhtimise kõrval ka oma vähendatud panus.

Mikael Lövgren, Bridgepointi esimees Skandinaavias ütles, et usk kino tulevikku on tugev ning üheskoos professionaalse Nordic Cinema Groupi juhtmeeskonnaga on plaan ettevõtet jätkuvalt arendada. 

"Usume, et on piisavalt arenguruumi kogu kinokogemuse edasiseks rikastamiseks, seda alates kohast, helist, istekohtadest kuni söögi ja joogi kättesaadavuseni. Samuti oleme kindlad, et suudame kiirelt areneda ajal, mil filmi ning kino populaarsus kuulub jätkuvalt meelelahutustööstuse hulka,” lausus Mikael Lövgren.

Bridgepoint on Euroopa äriühing. Oma enam kui 20 miljardi euro suuruse kapitaliga keskendutakse toimivate ettevõtete omandamisele atraktiivsetes sektorites, laienedes orgaaniliselt või omandades ettevõtteid juurde. Skandinaavia piirkonnas on tegutsetud aastast 1995 ning seni on tehtud 11 platvorminvesteeringut ning enam kui 75 ettevõtte lisandust.

Forum Cinemas AS on Eesti suurim kinode operaator, kelle kinodeks on Tallinnas Coca-Cola Plaza, Tartus Ekraan ja Narvas kino Astri. Sel kevadel täitus Forum Cinemase 22 tegutsemisaasta. Alates 2013 aasta maist kuulub Forum Cinemas Põhjamaade suurimasse kinoketti Nordic Cinema Group.