"Kui turul on vaba konkurents, toimib vabaturg reeglina efektiivselt. Energiaturg on kapitalimahukas ning turul toimuvad muutused näiteks uute võimsuste tekkimise näol toimuvad otsuste langetamisest pikema aja jooksul. Kui aga turul ei ole piisavalt konkurentsi, lähevadki hinnad üles. Ühendusi naaberturu piirkondadega siiski napib ja seetõttu ongi suured hinnaerinevused võimalikud," räägib tööstur.

Ta ütleb, et E-Betoonelement valis esimeseks vaba turu perioodiks fikseeritud hinnaga variandi. Seega meid lühiajaline hinnakõikumine ei ole mõjutanud. Riski vähendamisel on ka oma hind ja nii saab olema huvitav jälgida, kuhu me fikseeritud hinnaperioodi lõpuks võrreldes jooksvaga vabaturu hinnatasemega välja jõuame," nendib Leosk.

Leosk lisab, et tootmise seiskamine kalli elektri hinna tõttu on tarbimise tipphooajal siiski väga äärmuslik abinõu. "Ma ei usu, et elemenditööstuses selleni minnakse. E-Betoonelemendile on tarnekindlus ülimalt oluline. Me ei leia, et meie kliendid peaksid vaatama hommikul elektri turuhinda ja mõtlema sellele, kas täna toodetakse elemente või ei," lisab firmajuht.