Kahjumi on Suva juhtkonna sõnul tinginud müügitulu vähenemine ning suured finantskulud, millest enamik kaasneb tütarfirma Dalton Invest OÜ pangalaenu tagatisega. Laen võeti ehitusfirma Wolmreks Ehitus tehtavate tööde eest tasumiseks. Ehitustööde mitteplaaniline kulg ja ehitaja pankrot viisid kohtuprotsessini, mis jätkub praeguseni ning toob kaasa sellega kaasnevad kulutused, märgib juhtkond majandusaasta aruandes, kirjutas BNS.

Suva juhtkond märgib majandusaasta aruandes, et kontserni põhieesmärk järgmisel majandusaastal on firma finantsolukorra parandamine, müügitulu suurendamine ning jahenenud majanduskeskkonnas turupositsiooni säilitamine ja kindlustamine. Ettevõtte finantsolukorra parandamiseks on plaanis aadressil Kotzebue 1 asuva vabrikuhoone kinnistu müük tänavu aasta jooksul.

Ettevõte kattis kahjumi eelmiste perioodide jaotamata kasumiga. Kokku oli Suva jaotamata kahjum mullu 1,1 miljonit eurot. Ettevõtte omakapitali puudujääk oli eelmise aasta lõpu seisuga 914 881 eurot.

Ettevõtte konsolideeritud müügitulu oli eelmisel aastal 2,5 miljonit eurot, mis on 16,1 protsenti vähem kui aasta varem. 93,5 protsenti müügitulust tuli Eestist. Soomes saavutati müügitulu 58 064 eurot ning teistes Euroopa Liidu riikides müügitulu 88 200 eurot. Venemaale müüs ettevõte eelmisel aastal 10 505 euro ulatuses.

Müügitulust 96,4 protsenti moodustas ettevõtte põhitegevusala suka- ja sokitootmine. 2,4 protsenti müügitulust sai ettevõte enda või renditud kinnisvara üürileandmiselt ja käituselt ning 1,2 protsenti tektstiilitoodete jaemüügist.

Ettevõtte ärikasum eelmisel aastal oli 146 633 eurot, 2010. aastal oli ärikahjum 821 584 eurot.

Eelmisel aastal oli Suva grupi ettevõtete aasta keskmine töötajate arv 118 töötajat, kelle töötasu üldsumma ilma maksudeta oli 840 150 eurot. Aasta varem oli keskmine töötajate arv 123. Palgakulu on aastaga 2,6 protsenti vähenenud.

Eelmise aasta lõpu seisuga oli ettevõttel 754 296 euro suurune maksuvõlg. Võrreldes aasta varasemaga vähenes ettevõtte maksuvõlg 13,5 protsenti.

AS Suva kontserni kuuluvad OÜ Sockmann Group, mis tegeleb AS-i Suva toodete hulgimüügiga välisturule, OÜ Capital Project, mis tegeleb kinnisvaraga seotud tehingutega ning OÜ Dalton Invest, mille põhitegevus oli Niine 11 kinnistu rendileandmine. Peale Niine 11 kinnistu sundvõõrandamist pole ettevõttes OÜ Dalton Invest majandustegevust toimunud.