Suve suursündmus Kuressaares jättis paljud kohalikud restoranipidajad loodetud tulust ilma
“No kurat, rahvast lihtsalt ei olnud ega tulnud!” kirus üks temperamentne Kuressaare toitlustaja Saaremaa ooperipäevade ajal loodetud kasumile mõeldes.
Milles siis põhjus? Kui jätta kõrvale paljukirutud praamiliiklus, siis seekordsete ooperipäevade ajal avaldas mõju hoopiski üks teine tegur, kirjutas Meie Maa.
Lossihoovi püstitatud ooperikohvik oli võimeline kolmel päeval ehk neljapäevast laupäevani vastu võtma igal õhtul 400 külastajat ja vähemalt viimaseks päevaks olid piletid ammu välja müüdud.
Varajaste hommikutundideni pakuti seal suupisteid, jooke, elavat muusikat ja võimalust jalga keerutada. Arvata võib, et selle võrra jäi linna söögikohtadesse minejaid vähemaks.
Toitlustajad aga ohkavad ja sõnavad, et nii suure ettevõtmisega nagu on lossihoovis, on raske võistelda.