Saaremaa Laevakompanii juhatuse esimees Tõnis Rihvk teatas ETAle, et ettevõte planeeris Rohuküla-Heltermaa liinile tuua järgmisest nädalast suured parvalaevad Ofelia ja Scania, kuid jätkuvad süvendustööd ei luba seda veel teha.

"Süvendustööde jätkumine on halb uudis nii reisijate kui meie jaoks, kuna oleme pretsenditus olukorras, kus suurtel parvlaevadel Scania ja Ofelia pole hetkel Eestis tööd," sõnas Rihvk.

Rihvki sõnul olukord keeruline, kuna ettevõte on teinud süvendustööde jooksul niigi enam kui sada reisi rohkem, kui riik on sellel perioodil tellinud.

"Rääkimata reisijate õigustatud kriitikast, mis sõltumata tegelikest põhjustest langeb niigi meie arvele, kannab Saaremaa Laevakompanii sellega seoses ka otsest majanduslikku kahju," rääkis Rihvk. "Loodame, et süvendustööd suudetakse lõpetada siiski lähema paari nädala jooksul ning see võimaldab ka koheselt tuua Heltermaa-Rohuküla liinile suuremad parvlaevad."

Veeteede ameti peadirektori Andrus Maide sõnul annab amet koheselt peale süvendustööde lõppu laevakompaniile üle kogu kaardimaterjali, mis võimaldaks ka suurtel parvlaevadel liinile naasta.