Pärnus jätkub aktiivne kortermajade ehitus, sest huvi uute pindade vastu on endiselt suur nii välismaalaste kui ka kohalike hulgas. Suuremad arendusalad on Elamumessi ala Papiniidu silla juures, Loode-Pärnu (lennujaama kant) ja endine Maseko territoorium jõe ääres. Kokku võib see lähiaastail anda uue elupinna ligi 6000 inimesele.

Ostjaskonna moodustavad nii kohalikud kui ka teistest linnadest (eelkõige Tallinnast) pärit inimesed, kes ostavad korteri kas väljaüürimiseks või endale. Vene ärimehed otsivad aktiivselt investeerimisobjekte. Silma paistmast hoidudes soetavad nad eriti kesklinna ja rannarajooni eksklusiivseid pindu ning krunte.

Suvitajaid on veel üsna vähe, lähiaastail võib oodata nende kasvu. Soomlaste huvi kinnisvara ostmise vastu on vähenenud ja hakkab asenduma müügisooviga. Paljud soomlased võtavad välja kiirest hinnatõusust saadud kasumi ja ostavad suvituskorteri Vahemere äärde.

Hinnad stabiliseeruvad

Uute korterite hinnad stabiliseeruvad, kesklinnas ja rannarajoonis maksab ruutmeeter sõltuvalt asukohast 24 000–45 000 krooni. Maja ruutmeetrihind on 23 000–40 000 kroonini. Rannarajoonis küünivad väga heas korras korterite ruutmeetrihinnad kuni 40 000 kroonini. Enamasti soovitakse osta valmis korterit, erinevalt paari aasta tagusest ajast, mil suur osa pindu leidis ostja “paberil”. Pärnu jõest põhja ja lääne poole jääva Ülejõe piirkonna vanemate korterite ruutmeetrihinnad jäävad 8500–20 000 krooni vahemikku. Kohalikud elanikud tunnevad huvi kahe- ja kolmetoaliste korterite ning kivimajades paiknevate ahiküttega korterite vastu. Neid aga pakutakse vähe, mistõttu toimus mullu selles sektoris üks suuremaid hinnatõuse. Kui möödunud aasta algul oli võimalik seal soetada korter 500 000 krooni eest, siis nüüd on hinnatase tõusnud 800 000 kroonini.

Üüripindade valik on kirju. Kui kahetoalise ahiküttega ja sisustatud korteri saab 2500 krooniga, millele lisanduvad kommunaalkulud, siis kõigi mugavustega korterite hinnad algavad 3500 kroonist ja lõppevad 24 000 krooniga (eksklusiivkorterid).


Eramud hinnas

Pärnu linnas ehitatakse vabadele kruntidele valdavalt korterelamuid. Uute eramute ehitamine suundub järjest enam äärelinna ja linnast välja. Linna eramud muutuvad üha hinnalisemaks, alampiir on tõusnud 1,5 miljoni kroonini, vanemad korralikud eramud maksavad valdavalt 1,8–3 miljonit, uute hinnad algavad kolmest miljonist. Ülejõe elamurajooni eramute hinnad on möödunud aasta algusest tõusnud umbes 20%, elumajad-krundid jäävad 750 000–2 660 000 krooni vahemikku.

Elamuturg suundub üha enam linnast välja, sest Pärnus uusi kortereid peaaegu et ei pakutagi. Nii on hakanud suvepealinna ümber kiirelt arenema eeslinnade piirkonnad ehk nn Suur-Pärnu. Suur-Pärnu haarab Audru, Sauga, Paikuse ja Tahkuranna valda ning areneb igas suunas ringikujuliselt. Põhiliselt müüakse seal eramukrunte, viimasel ajal üha rohkem ka terviklahendusi koos eramuga. Kaugus linnapiirist: viis kilomeetrit tiheasustusega piirkonnas, kümme kilomeetrit kaugemal, üksikute projektidega aladel.