Selliste sammudega loodetakse kaitsta teid kuumal perioodil raskeveokite eest, samuti vähendada veokite takistavat rolli turismihooajal, vahendas auto24.ee.

Näiteks Saksamaal on mitmetel kiirteedel ja suurema liikluskoormusega maanteedel alates 7. juulist kuni augusti lõpuni laupäeviti keelatud veokite liikumine alates kella seitsmest hommikul kuni kaheksani õhtul. Prantsusmaal kehtib samasugune laupäevane sõidukeeld 21. juulist kuni 18. augustini, seejuures kogu päeva vältel.

Ka Itaalias on veokitel liikumine keelatud laupäeviti kella seitsmest hommikul kuni üheteistkümneni õhtul, seda 7. juulist kuni 1. septembrini.
Veel on Itaalias keelatud veokitel liikuda reedetel, mis jäävad 6. juuli ja 10. augusti vahele ning 24. augustil, seda kella neljast pärastlõunal kuni kella üheteistkümneni õhtul.

27. juulil ja 10. augustil peavad veokijuhid Itaalias oma puhkeajaga alustama juba kell kaks päeval.

Piiranguid seab oma teedel ka Horvaatia. 15. juunist kuni 15. septembrini ei tohi veoauto sõita reedeti kella neljast pärastlõunal kuni kella üheteistkümneni õhtul, laupäeviti kella viiest hommikul kuni kella kaheni pärastlõunal ja pühapäevadel ning pühadel keskpäevast kuni üheteistkümneni õhtul.

Eriti tugevalt piirab veokite liiklust aga Austria. Nii on kiirteedel A12 ja A13 raskeveokite liiklus keelatud 7. juulist kuni 1. septembrini laupäeviti kella üheksast hommikul kuni kella kolmeni päeval, lisaks ka 4. augustil südaööst kuni üheksani hommikul Itaaliasse mineval suunal
Kiirteel A 4 on veokite liiklus keelatud laupäeviti kella kaheksast hommikul kuni kolmeni pärastlõunal, seda ajavahemikul 30. juunist kuni 1. septembrini.

Nende sõidukeeldude kõrval püsib ka üldine öine veokite liikumise keeld kella 22-st kuni 5-ni hommikul. Samuti kehtivad piirangud valitud riigimaanteedel.

Pikemat ülevaadet sõidupiirangute kohta näeb aadressilt www.adac.de/laenderinfo.