Läbiotsimine toimus 27. veebruaril ettevõtte Genfis asuvas kontoris ja kestis kaks tundi. DTEK Trading on läbiotsimise fakti kinnitanud. Ettevõte rõhutas, et järgib Šveitsi seadusandlust ja teeb uurijatega igakülgset koostööd.

Šveitsi meedia andmetel oli läbiotsimine seotud söe müügiga tegeleva Mako Trading SA tehingute uurimisega. Mako Trading kuulub Ukraina presidendi Viktor Janukovitši pojale Aleksandrile, keda Šveitsi võimud kahtlustavad rahapesus.

Mako Trading SA loodi 2011. aastal ja on registreeritud Šveitsis. Teadaolevalt oli selle peadirektoriks Feliks Blitštein, kes oli varem seotud Ahmetovi äridega. Blitšteini sõnul tegeles Ahmetov Ukraina söe ekspordiga.

Aleksander Janukovitši asukoht on teadmata. Šveits külmutas veebruari lõpus Viktor Janukoviši ja tema lähiringis olevate isikute pangaarved, nende hulgas ka tema poja omad.

Ahmetovit peetakse Ukraina kõige rikkamaks inimeseks ja Janukovitši paljude poliitiliste projektide sponsoriks. Forbes’i andmetel on Ahmetovi varanduse suuruseks 12,5 miljardit dollarit.