Annetuskeskkonna eesmärk on kaasa aidata tugevate organisatsioonide jätkusuutlikule finantseerimisele, kasvatada nende väljapaistvust ning arendada annetuskultuuri Eestis tervikuna, teatas Swedbank.

Swedbanki ühiskondliku vastutuse valdkonna juht Maris Ojamuru sõnul on kaheaastane tegutsemine näidanud seda, et inimesed soovivad üha enam aidata neid, kellel on raske ja seda vaatamata üldisele majanduslangusele.

"Viimase poole aasta annetuste summa ja annetajate arv on eelmise aasta sama perioodiga võrreldes kasvanud koguni 30%," rääkis Ojamuru, lisades, et enim on kasvanud toetussummad raskustesse sattunud perekondade abistamiseks, kuid endiselt annetatakse kõige rohkem laste- ja loomadega tegelevatele organisatsioonidele.

Statistika kohaselt on looduskeskkonna ja loomade toetusteks antud summad ca 40% väiksemad, kuid samas on annetajate arv poole suurem kui näiteks rahvatervise ja toimetuleku kasvatamisega tegelevatele organisatsioonidele.

Ojamuru nendib, et jõuludeaegsed annetused moodustavad ca 26% kogu aastasest annetuste mahust, mis näitab selgelt, et inimesed mõistavad, et annetamine ei ole ainult pühadeaegne "kohustus", vaid tugevate organisatsioonide jätkusuutlikuks tegevuseks on vaja aastaringseid toetusi.

Alates 1. juunist lisandus keskkonda neli uut organisatsiooni- Eesti Toidupank, ,Eesti Asenduskodude Töötajate Liit, Saaremaa Puuetega Inimeste Koda, Järva-Jaani Tuletõrje Selts. Lisaks jätkavad SA Dharma, Eesti Vähiliit, Eesti Loomakaitse Selts, Vanurite Eneseabi- ja Nõustamise Ühing, Eestimaa Looduse Fond ja SOS Lasteküla Eesti Ühing. Annetuskeskkonda valitakse ainult usaldusväärsed organisatsioonid, mille puhul inimesed võivad olla täiesti kindlad, et annetatud summa läheb õigesse kohta.

Eelmise aasta lõpus lisandus Swedbanki annetuskeskkonda täiesti uus valdkond – perekond ja toimetulek. Sinna alla on koondunud organisatsioonid, kes tegelevad raskusesse sattunud perekondadega. Veel on annetuskeskkonnas organisatsioonid sellistest valdkondadest nagu keskkonnakaitse, rahvatervis ning lapsed ja noored.

Keskkonnas on võimalik kiiresti ja mugavalt teha Eesti elu edendavate organisatsioonide toetuseks kas ühekordne- või püsiannetus. Antud teenus on kliendile tausta.