Hindade languse taga oli peamiselt nafta odavnemine maailmaturul, mis tõi kaasa Eesti mootorikütuste ja kütte hinna languse. Eurotsoonis, kus transpordi osakaal tarbijakorvis on väiksem, püsis inflatsioon juulis 0,2% juures.

Hindade langus soosib ühelt poolt tarbimist, aga teiselt poolt survestab tootjate käibe numbreid. Eesti ekspordikäibest moodustavad erinevate toorainete hindadega seotud kaubad olulise osa. Toorainete hinnalangus vähendab seetõttu paljude ettevõtete käibeid ja hiljem ka kasumeid, kui müügihindade langust ei suudeta kompenseerida suurema müügikoguse või väiksemate tootmiskulude kaudu.

Nafta hind langes juulis maailmaturul veelgi tänu naftatoodete ülepakkumisele. Turgu mõjutas ka kokkulepe Iraani tuumaprogrammi osas, mille järel peaks maailmaturule lähitulevikus jõudma täiendav kogus naftat Iraanist. Eurodes arvestatuna oli toornafta hind eelmise aasta tasemest tervelt 38% võrra odavam.

Tarbijahindade langus peaks Eestis energiahindade olulise odavnemise tõttu lähikuudel jätkuma. Aasta kokkuvõttes peaks hindade langus Eestis ulatuma 0,2%ni. Eelmisel aastal alanesid hinnad 0,1% võrra.