Swedbanki annetuskeskkonna annetajate kolme aasta keskmiseks annetuse suuruseks on 144 krooni kuus.

"Pea ligi kolme aastase annetuskeskkonna ajaloo jooksul saame öelda, et see ei ole väga muutunud - 2008. aastal oli keskmiseks annetuse suuruseks 130 krooni, 2009. aastal 162 krooni ja 2010. aastal ilma jõuluaegse informatsioonita on see juba 140 krooni," ütles Ojamuru, lisades, et jõuluajal annetuste mahud viiekordistuvad.

Kui vaadata kategooriaid (lapsed-noored, looduskeskkond, rahvatervis ja sotsiaalvaldkond), siis vaieldamatult on inimestele enim südamelähedased just laste ja loomadega seotud organisatsioonid, üldjuhul koguvad need kaks valdkonda ligi 70 protsenti inimeste annetustest.

Küll võib aga märgata, et annetuste summad on suuremad sotsiaalprobleemidega tegelevatele organisatsioonidele, samas arvuliselt rohkem, väiksemate annetussummadega toetatakse just keskkonna, ssealhulgas kodutute loomadega tegelevaid organisatsioone.

"2009. aasta näitel võime öelda, et toimetulekuprobleemidega tegelevate organisatsioonide keskmiseks annetuse suuruseks oli 196 krooni kuus, samas keskkonnaorganisatsioonide keskmiseks annetuse suuruseks oli 111 krooni," ütles Ojamuru.

Annetajate arv üllatab meid igakuiselt, kuna pea iga kuu on annetuste arv suurem eelnevast kuust, ütles ta.

"Kindlasti on seotud annetajate arv ka sellega, kui palju on annetuskeskkonna olemasolu inimestes teadvustatud," ütles Ojamuru.

Annetuskeskkonda võtab pank organisatsioone vastu kaks korda aastas, 1.juuni ja 1.detsember.

"Kandideerima on oodatud organisatsioonid, kellel on ambitsiooni ja suutlikkust lahendada Eesti ühiskonnas olulisi valupunkte. Hindame väga selgelt organisatsioonide finantsilist tausta, jätkusuutlikku tegevuse- ja juhtimisvõtteid," ütles Ojamuru.