Kui praegu saab kontoris ja telefonipangas (st. telefonikõne kaudu rahaasjade ajamist) teha pangasisese makse 1,25-eurose teenustasuga, siis varsti maksab see 2,30 eurot. Seega läheb teenus 84% kallimaks.

Kui tahta aga septembrist alates teha kontoris pankadevahelist makset, siis selle hind tõuseb seniselt 1,50 eurolt 3,20 eurole. See tähendab teenuse kallinemist lausa 113 protsendi võrra, mis peaks pangakontorist eemale peletama viimasegi tehinguid teha tahtva kliendi. 

Sama palju tõuseb ka Swedbanki grupisisene makse, 3,20 eurole.

Internetipangas saab pangasisest makset teha jätkuvalt 0,16-eurose teenustasuga. Siseriikliku makse tasu jääb selles kanalis 0,38 eurole.

Kallineb ka välisvaluutas, eriti rublades arveldamine

Välisvaluutas arveldused kallinevad kõigis kanalites. Välisvaluutas pangasisene makse muutub kontori ja telefonipangas 20% kallimaks, 2,30 eurole. Internetipangas kallineb teenus 4%, 2 eurole.

Sularahaoperatsioonide tasudes välisvaluutes kontodelt väljamaksete osas ei ole muud muudatust, kui rubla väljamakse läheb kallimaks. Varem maksis see sama palju kui teiste valuutade väljamaksed ehk 1,5%, kuid vähemalt 2,60 eurot. 1. septembrist hakkab vene rubla sularaha väljamakse maksma 1,5% asemel 4% summast, vähemalt 2,60 eurot.

Pitsitatakse ka krediitkaartide omanikke

Krediitkaartidest tõuseb vaba tagasimaksega krediitkaardi kuutasu 35 protsenti, 1,30 eurole. Gold vaba tagasimaksega krediitkaardi kuutasu tõuseb 16%, 3,70 eurole. Veidike tõuseb ka American Expressi Gold krediitkaardi kuutasu (+3%), 10,50 eurole.