Koolifond+ on mõeldud kapitali kogumiseks pika aja jooksul soovitavalt perioodiliste maksetega, samas kui investeerimishoiuse eesmärgiks on lühikeseks perioodiks paigutada konkreetne summa kontrollitud riskidega investeerimislahendusse. Investeerimishoiusele ei ole võimalik teha täiendavaid sissemakseid.

"Kui nt 15 aastane noor saab suurema summa, mida plaanitakse kasutada pärast täisealiseks saamist, siis jah, oleks 3-aastane investeerimishoius heaks alternatiiviks. Samas, kui hakata koguma väikesele lapsele, oleks sobivam pigem Koolifond+. Seda enam et maksete tegemine on väga paindlik ning lisamakseid saavad teha ka vanaemad-vanaisad (nt lapse sünnipäevaks)," kirjeldas Kalmet.

"Miks me üldse pakume lapsele kogumise lepingut, on seepärast et paraku suurem osa inimesi ei planeeri oma rahaasju eriti pikalt ette (ca kuni 40% noortest inimestest planeerib rahaasju 1 kuu ette ja 2-3 kuud planeerib vaid 14%)," lisas ta.

Lastega seotud teemad võivad inimestele tunduda emotsionaalsemad (nagu ka kassipildid internetis), samas võib vast suurem osa lapsevanemaid nõustuda, et laps kasvab väga kiiresti ning aeg lendab märkamatult - alles ta õppis kõndima ja juba läheb kooli ning kui oled esimesel vabal hetkel vaadanud järgi oma lemmiksarja eelmise hooaja paremad episoodid, segab ta viimase osa vaatamisele vahele oma sooviga gümnaasiumi lõpetamise puhul kingituseks autot saada," kirjeldas Kalmet.

Koolifond+ ongi Kalmeti sõnul mõeldud tavalisele töötavale lapsevanemale, kes ise ei ole veel ennast investeerimisguruks harinud ega tunne ennast erinevatel börsidel ja väärtpaberiturgudel koduselt. Iseseisvalt investeerides on kindlasti võimalik teatavatel juhtudel teenida suuremat tulu, kuid tuleb teadvustada, et ka kõik riskid ja otsused jäävad investori kanda.

"Koolifond+ on pigem hea, stabiilne pereauto, kus kiirendus ei ole sportmudelitega võrreldav, kuid võib loota, et halva ilmaga ei jäta auto peret teele ja veab koduni välja isegi kui aknad on porist peaaegu läbinähtamatuks pritsitud," iseloomustab ta.

"Kulu nt 50€ kuumakse korral on ca 3€ - see on ühe-kahe kohvi hind? Aga kui selle summa eest saab kindluse, et investeeritud rahast päris ilma ei jää ja kindlustuse, et laps saab koguda plaanitud summa kätte ka siis, kui lapsevanem ootamatult ja ettenägematult sureb," tõi Kalmet näite.