„Swedbank on Eestis ülitugevalt kapitaliseeritud, mida kinnitasid ka mullused Euroopa keskpanga stressitestid,“ sõnas Robert Kitt, Swedbanki juht Eestis.

„Aastate jooksul Eesti tütarettevõttesse kogunenud kasumist osa otsustatigi seega aktsionäridele välja maksta. Selle tegevuse eesmärgiks on optimeerida kapitali struktuuri terve grupi perspektiivist, samas jälgime tähelepanelikult, et oleksime vastavuses Eesti riiklike kapitali adekvaatsuse nõuetega," lisas ta.

2013. aastal maksis Swedbank riigikassasse ettevõtte tulumaksu 12,6 miljonit eurot. Alates 2014. aastast kehtib Swedbanki grupis dividendipoliitika, mille kohaselt makstakse igal aastal omanikutuluna välja 60% Baltikumi tütarettevõtetes teenitud kasumist. 2014. aasta eest tasus Swedbank Eestis ettevõtte tulumaksu 28,5 miljonit eurot.

Swedbanki kapitali adekvaatsus Eestis on 37,7% panga vaates ja 47,3% kogu ettevõtete grupi vaates. Minimaalsed pangasisesed kapitalinõuded Swedbank Eestis on 11,8% CET1 osas ja 16% kogukapitali adekvaatsuse osas, vastavad regulatiivsed nõuded pangale finantsinspektsiooni poolt on 10,8% ja 15%. Oluline on märkida, et Swedbank kasutab CET1 kapitali, et täita kogukapitali nõuet.

Pärast erakorralist dividendimakset on Swedbanki grupp Eestis endiselt adekvaatselt kapitaliseeritud - CET1 on kogu grupi vaates 37% ja panga vaates 26%. Vastav täpsustatud info tuleb välja 16.juulil teise kvartali tulemustega.

Kliente erakorraline dividendimakse ei mõjuta. Swedbank Eestis on ka edaspidi üks paremini kapitaliseeritud panku, ületades märkimisväärselt regulatiivsed nõudmised.

Ka SEB Eesti maksis emapangale dividende

SEB Eesti maksis tänavu esimeses kvartalis esmakordselt emaettevõttele dividende kümme miljonit eurot. Pank teatas aprilli lõpus, et sellega seoses tasuti riigi tuludesse ettevõtte tulumaksu 2,18 miljonit eurot.

SEB Eesti üksused lõpetasid 2015. aasta esimese kvartali 20,2 miljoni euro suuruse kasumiga.