Juusi sõnul on piimatootjatel ja seakasvatajatel täna väga keerulised ajad. Piima eest saadav hind ei kata ära tehtud kulutusi ja seakatku tõttu on hävitatud juba üle 22 000 sea. Lisaks asub suur osa Eestist III kitsendustega tsoonis, kus elussigade liikumine on lubatud vaid tapamajja ning liha saab peale erimärgistuse. Tootjate kulud on olnud tuludest suuremad juba tükk aega. On fakt, et tootjate puhvrid on lõppemas ja see on põhjustanud ka tänase olukorra, kus põllumehed ootavad väga aktiivset riigipoolset sekkumist.

„Seega peavad põllumehed täna tegutsema olukorras, kus kulud ületavad tulusid. Ettevõtluses on alati nii, et kui tulud langevad, siis esmalt tuleks koheselt tegeleda kulude vähendamisega ning teiseks meetmeks uute tulude leidmine. Täna näeme me, et enamik meie kliente tegeleb väga aktiivselt oma kulude vähendamisega ning selle eest tuleb neid kiita. Kuid kuna madalseis piimasektoris on kestnud nüüd juba üle aasta, siis on ka kulude vähendamise mõju üha väiksem. Kulusid lõputult vähendada ei ole võimalik ning eilse meeleavaldusega näitasid põllumehed, et oodatakse riigi sekkumist ning lahendusi ja võimalusi põllumajanduse toetamiseks. Vastasel juhul kaotame tippklassi kuuluvat piimakarja, kaotame kolmandiku oma sealihatootmisest," nentis Juus.

Swedbank on tulnud klientidele vastu ning võimaldanud maksepuhkusi, et igakuist maksekoormust ajutiselt vähendada. Kõik põllumehed mõtlevad Juusi teada hetkel mitu korda järele, enne kui investeeringuid teevad. Samamoodi mõtleb Swedbank koos kliendiga, kas investeeringu tegemine on hädavajalik või annab seda edasi lükata. Pank lähtub laenuandmisel kliendi poolt prognoositavatest rahavoogudest.

„Vaatleme iga juhtumit eraldi ning töötame koos kliendiga, et leida parim võimalik lahendustest raskest olukorrast väljatulekuks."