Swedbank Investeerimisfondid AS juhatuse esimees Loit Linnupõld ütles, et Swedbanki hinnangul liigitub ettevõte Ida-Euroopa, mitte Skandinaavia kinnisvaraarendajaks ning antud piirkonna arendajad kauplevad oluliselt madalamal tasemel võrreldes bilansilise väärtuse ning oodatava kasumiga, vahendas BNS.

"Uue börsiliikme lisandumine on kapitaliturgude arengu seisukohast igati tervitatav ning Pro Kapital on huvitav ettevõte, mis võimaldaks osa saada kinnisvaraturul toimuvatest arengutest ja seetõttu jääb ettevõte meie huviorbiidile."

Ta lisas, et Swedbanki fondidel võiks tekkida aktsia vastu huvi, kui oodatav riski-tulu suhe liiguks sarnasele tasemele teiste kinnisvarasektori ettevõtetega. "Positiivne oleks ka see, kui ettevõte kujundaks selge dividendipoliitika."

Pro Kapitali pakkumine hõlmab kuni 37 miljonit uut aktsiat, mis pannakse müüki 1,9–2,05 eurose pakkumishinnaga. Aktsiate pakkumisperiood kestab 7. septembrini. Aktsia lõplik hind määratakse 10. septembri paiku institutsionaalsete investorite nõudluse põhjal. Aktsiatega kauplemine algab Nasdax OMX Tallinna põhinimekirjas eeldatavalt 14. septembril.

Lisaks võib ettevõte täiendavalt lasta välja miljon uut aktsia, et katta võimalikust ülemärkimisest tulenevat vajadust. Eeldusel, et märgitakse kõik aktsiad, moodustavad emiteeritavad aktsiad 41,03 protsenti ettevõtte aktsiakapitalist ja ettevõttel on Tallink Grupi järel suuruselt teine vabalt kaubeldatavate aktsiate maht Balti regioonis.