"AS Swedbank esitas 22. juunil Harju maakohtule ASi Glaskek vastu pankrotiavalduse. Pankrotiavalduse esitamine põhines otsusel, et saneerimise jätkamine ei ole võimalik," ütles Äripäevale Swedbanki Balti panganduse kõrgendatud äririski juhtimise divisjoni juht Eestis Lars Nilsson.

Nilssoni sõnul on Swedbanki kõrgendatud äririski juhtimise üksus ASiga Glaskek aktiivselt tegelenud juba eelmise aasta hilissuvest.

"Oleme koostöös kliendiga olukorda analüüsides otsinud võimalust ettevõte restruktureerida. Pärast põhjalikku analüüsi ei näinud pank võimalust taastada ASi Glaskek jätkusuutlikku äritegevust saneerimise abil. Seetõttu tõusis päevakorda vajadus algatada pankrotimenetlus," märkis Nilsson.

Indrek Pajuri, kes vähemalt varem oli Glaskeki juht, ei tahtnud teemat kommenteerida. Äripäevale on vihjatud, et Pajuri ei keera enam selle ettevõtte rooli. Mees ise aga katkestas kõne, kui ajakirjanik korduvalt tema ametinimetust täpsustada püüdis. "Minu jaoks on see uudis. Ma veel täna hommikul olin Swedbankis ja sellest ei olnud mingit juttu," tunnistas siiski ettevõttega lähedalt seotud olev Pajuri pika usutluse järel.