Positiivse arenguna on näha, et inimesed püüavad lähedastele rohkem rahalist kindlustunnet pakkuda, teatas swedbank.

Paljud pered elavad siiski täna palgast palgani ning laenumaksed ja igapäevased elamiskulud võtavad üsna suure tüki pere-eelarvest, mille tõttu pereliikme kaotuse korral on ka pere heaolu tõsiselt haavatav.

„Suurimat vajadust elukindlustuse sõlmimiseks tunnetavad kliendid oma laenukohustustega seonduvalt, ligi 40% Swedbanki laenuklientidest on sõlminud laenukindlustuse lepingu. Samas näeme meie ka suurenevat huvi just pere sissetuleku kaitse ja elukindlustuse vastu, mis on mõeldud oma pere ja lähedaste kaitseks,“ ütles Swedbank Life Insurance juhatuse liige Mihkel Mandre.

„Kasvanud huvi elukindlustuse vastu teeb meile head meelt. Oleme aastate jooksul järjepidevalt muutnud kindlustuse klientide jaoks mugavamaks ning kättesaadavamaks.

Üha enam sõlmivad meie kliendid lepinguid internetipangas ning kasutavad ka erinevaid netipanga nõustamislahendusi. Enne lepingu sõlmimist klient saab internetipangas hinnata oma kindlustuskaitse vajadust, tutvuda muude kasulike abimaterjalidega ning esitada kindlustusspetsialistidele küsimusi,” lisas Mandre.

Kui kõikidest elu- ja laenukindlustustoodetest sõlmitakse internetipanga vahedusel ca 10%, siis näiteks elukindlustustoote uutest lepingutest on 2012 aastal sõlmitud internetipangas üle kolmandiku.

Juhul, kui lepingu sõlmimisel on vajalik täiendavate andmete küsimine, siis võetakse kliendiga telefoni teel ühendust ning ka sellisel juhul lõpetatakse lepingu sõlmimine internetipaga vahendusel.

„Meie soovitame sobiva lepingu ja kindlustussumma valikul lähtuda asjaolust, et tõsiste eluootamatuste korral oleks kaetud nii laenujääk, kui tagatud perele vähemalt aastapalga ulatuses vajalik rahasumma ehk "turvakapital". Elukindlustusest saadud rahasumma ei asenda kunagi inimest, kuid aitab raskel hetkel kindlasti majanduslikult,” selgitas Mandre.

Keskmiselt aastas maksab Swedbank Life Insurance SE välja 120 surmajuhtumi hüvitist ning tavaliselt makstakse see välja nädala jooksul pärast avalduse esitamist.