“Eesti majandus kasvab jõudsalt, mis peegeldub ka nii ettevõtete kui eraisikute laenunõudluses. Eriti tahaksin esile tuua meie väikeste ja keskmise suuruse ettevõtete laenuportfelle, mis on aasta algusest kasvanud 6% ja 5%. See näitab, et ka väiksemad ettevõtted leiavad kasvamiseks võimalusi,” ütles Swedbanki Eesti juht Robert Kitt.
Kiti sõnul pöörab pank eraldi tähelepanu sellele, et värvata rohkem töötajaid väljaspool Tallinna. 2017. aasta jooksul lisab pank täiendavad 50 töökohta Tartusse ja veel 50 teistesse linnadesse üle Eesti.

Laenude maht kasvas 4 protsenti võrreldes eelmise aasta sama perioodiga, peamiseks põhjuseks kodulaenude, tarbimislaenude ja liisingu portfelli kasv.

Hoiuste maht kasvas 5 protsenti, mille tingisid peamiselt kodumajapidamiste hoiused.

2017. aasta laenukahjumite eraldised olid 0 eurot, võrreldes 3,5 miljoni euroga 2016. aastal.

Puhas intressitulu vähenes 0,5 protsenti. Kahanemise põhjuseks on peamiselt madalamad intressimäärad turul, samas toetasid saavutatud tulemust suuremad laenumahud.

Puhas teenustasutulu suurenes 2 protsendi võrra. Kasvu tõi kaasa varade haldamisest ja maksete töötlemisest saadud senisest suurem tulu.

Kogukulud kasvasid 2 protsendi võrra. Peamiseks mõjutajaks olid kõrgemad personalikulud. Kontoritega seotud halduskulud vähenesid.