„Meie tugev turuosa on klientide tunnustus hea töö eest ja mul on rõõm näha, et oleme heaks partneriks nii jae- kui ka institutsionaalsetele klientidele. Seda näitavad nii käibe suurus kui plokktehingute turuosa. Swedbank on börsil suurim ka tehingute arvu poolest,“ märkis Swedbanki Marketsi valdkonnajuht Andres Suimets.

Suimetsa sõnul on turu üldine olukord samas jätkuvalt keeruline „2014. aasta esimene pool tõi Tallinna börsil kaasa käibelanguse – tehingumaht vähenes esimese kuue kuuga kolmandiku võrra 69 miljoni euroni võrreldes 104 miljoni euroga eelmise aasta samal perioodil."

„Kauplemismahu languse taga oli nii ühekordseid tegureid nagu Tallinki suuraktsionäride vahelised tehingud möödunud aasta märtsikuus kui ka üldine trend,“ selgitas Suimets languse tagamaid.

Poolastaga langes börsikäive Tallinki puhul üle 50 protsendi ja Olympicul 30 protsendi. „Oli ka erandeid, olukord on positiivsem pigem vähelikviidsete nimede puhul, mille kauplemismahu dünaamikat mõjutavad samas üksikud tehingud,“ sõnas ta.

Nii kasvas Merko Ehituse börsikäive käesoleva aasta esimesel poolaastal üle kahe korra, ka Tallinna Kaubamajaga sooritati eelmise aasta sama perioodiga võrreldes kolmandiku võrra suuremas väärtuses tehinguid.

„Positiivsena võib välja tuua käibe paranemist nii Riia kui Vilniuse börsil, seega loodame olukorra paranemist ka Tallinnas,“ lisas Suimets.