Põhjamaade panganduskontserni Nordea globaalturgude peaanalüütik Helge Pedersen rääkis Hiina uudisteagentuurile Xinhua antud intervjuus, et praegused eurotsooni hädad ei tee investeerijaid Eesti majanduse ja eurole ülemineku pärast murelikumaks, kuigi 2008.-2009. aastal mõjutas finantskriis Eestit rängalt, vahendab ERR.

"Eesti peamised kaubanduspartnerid on mitte kriisist tabatud Iirimaa, Hispaania või Itaalia, vaid Rootsi, Soome ja Saksamaa, ning seepärast ei arva ma, et euro võlaprobleemil oleks Eestile olulist mõju," ütles Pedersen.

"Nagu majanduses alati, on mündil kaks külge," rääkis Kopenhaageni Ülikooli majandusprofessor Katarina Juselius. "Ühest küljest on Eestil suur välisvõlg ja Eesti vääringu devalveerimine oleks teinud selle tagasimaksmise raskemaks, mis on argument euroga liitumise kasuks. Teisest küljest, kui Eesti tööstus ei ole võrreldes euroalaga piisavalt konkurentsivõimeline, mis tähendab, et kui nende praegune vahetuskurss ei ole vastavuses nende kaubanduspartnerite ostujõuga, siis läheb Eestile euroga ühinemine väga kalliks."