Dong Energy müüs aktsiaid oma esmasel avalikul emissioonil (IPO) 235 Taani krooni tükk, mis teeb firma turuväärtuseks kokku 98,2 miljardit krooni (13,2 miljardit eurot). Kuid juba tänasel esimesel kauplemispäeval algas pakkumine 255 kroonist ja tõusis kiiresti 260 kroonini, seega on IPOs osalejate investeering praegu üle kümne protsendi kasumis.

Dong Energy on maailma suurim avameretuuleparkide operaator ja ühtlasi Taani suurim energeetikaettevõte. Kümme aastat tagasi kuue elektritootja ja gaasivõrgu ühendamisel loodud Dong koondas kiiresti fookuse taastuvenergeetikale, esmajoones avameretuuleparkidele.

Praegu on Dong Energy portfellis 21 avameretuulefarmi Taanis, Hollandis ja Suurbritannias koguvõimsusega kolm gigavatti. Aastaks 2020 tahab ettevõte oma installeeritud tuuleenergeetilise võimsuse enam kui kahekordistada 6,5 gigavatini. Aastane tuule- ja hüdroenergia toodang ulatub 5,8 gigavatt-tunnini.

Enne IPOt oli Dong Energy suurim osanik Taani riik 57,5 protsendiga, järgnes Goldman Sachs 17,5 protsendiga.

Dong on tahtnud börsile minna juba aastaid, kuid see pole enne tänavust õnnestunud, sest varasemad Taani valitsused on üksteise järel IPO plaane teinud, muutnud ja tühistanud.