10.08.2005, 07:48
Taanlased teevad Eesti liha kvaliteeti maha
TALLINN, 10. august (EPLO) - Taani toidu- ja veterinaariauuringute keskus soovitab taanlastel nakkushaiguste ärahoidmiseks olla ettevaatlik Eestist ja Balti riikidest pärit liha suhtes, Eesti lihatootjad peavad taanlaste avaldust konkurentsivõitluseks, kirjutab Postimees.
Üheksa taanlast kümnest, kes on liha süües saanud nakkushaigusi tekitavaid ning ravile allumatuid baktereid, on Taani ametivõimude andmetel tarbinud just välismaist päritolu liha, teatas ajaleht Politiken.
Välismaises lihas esinevatest ohtlikest multiresistentsetest bakteritest kirjutatud artikkel Taani mõjukas ajalehes tõstis probleemsete riikidena esile just Baltimaid ja Kreekat.
Eesti lihatööstuste sõnul mõjub Balti riikide märkimine sellises kontekstis negatiivselt Eesti mainele, pealegi, nagu kinnitavad Eesti lihatööstuste esindajad, ei vii meie tootjad liha Taani.
«Ma julgen väita, et see on puhas konkurentsivõitlus,» ütles Talleggi ja Rakvere Lihakombinaadi juhatuse esimees Olle Horm.