"Võin kinnitada, et Elering on teinud kõik kõige paremate kavatsuste ja hoolsusega, mitte midagi rikkudes või varjates," kirjutab Veskimägi oma blogis.

Veskimägi kirjutab, et Elering ja Fingrid on teostanud EstLink2 projekti parima teadmise ja kõigi nõuete kohaselt, mis on taganud EstLink2 ühendusele EL-i 100 miljoni eurose kaasfinantseerimise ja on toonud sellel aastal Eesti tarbijale ligi 37 miljonit eurot kasu läbi madalama elektrihinna. 

"Kellelgi pole ka vastavasisulisi pretensioone EstLink2 projekteerimise ja ehitustegevuse käigus olnud," kinnitab Veskimägi.

"Ehitasime EstLink 2 mereosa vee erikasutusloa alusel. Tõlgendus, et merekaabli ehituseks oli vastavalt muutunud veeseadusele tarvis taotleda täiendavalt ka ehitusluba, tekkis alles sellel aastal. Et oma tegevus muutunud seadusandluse uue tõlgendusega vastavusse viia, esitas Elering sellel aastal taotluse ehitusloa saamiseks ning Tehnilise Järelevalve Amet loa ka selle aasta 17. juulil väljastas," selgitab Eleringi juhatuse esimees oma sissekandes.

EstLink2 merekaabli osa kasutusluba ei ole Elering seni taotlenud. "Oleme taotluse esitamist teadlikult edasi lükanud, kuna veel selle aasta juulis toimusid EstLink2 ehitusega seotud tööd – merekaabli süvistamine Eesti rannikumeres – ning Elering pole töövõtjalt seni saanud lõplikku teostusdokumentatsiooni. Soovime kasutusloa taotlemiseks ehitusprojekti sisuliselt lõpetada," lisas ta.

EstLink2 kasutusloast olulisem on Veskimäe hinnangul EstLink2 tehnilise kontrolli akt ja nõuetekohasuse tunnistus, mis väljastati kaabelliinile 16.09.2013. Kasutusloa taotluse esitab Elering niipea kui on Nexansi dokumentatsiooni ametlikult vastu võtnud. 

Vastavalt ehitusseadusele on vajalik kasutusluba taotleda ehitusega lõpetamisel. Ehitamist käsitleb Elering lõpetatuks siis, kui teostusdokumentatsioon on esitatud. "Seega ei saagi me veel kasutusluba taotleda," selgitas Veskimägi.

Veskimäe sõnul on tehniliselt on EstLink2 valmis ja vastu võetud. Juriidiliselt ja lepinguliselt toimub endiselt meie töövõtjate poolt lepingute täitmine – vastavalt üleandmis-vastuvõtu aktides fikseeritud tingimustele. Hetkel toimub nii lepingus fikseeritud tööde teostamine, mis pididki vastavalt kokkuleppele valmima peale ühenduse vastuvõtmist) kui vaegtööde tegemine.