Viru keskuse Rahva Raamatu kokaraamatute esikohal troonib juba mõnda aega kahe toortoiduhuvilise Elisa Orase ja Mariin Mangluse väljaantud isuäratavate piltidega retseptiraamat „Toortoit”, mida ükski kirjastus publitseerida ei tahtnud ja mille tüdrukud lõpuks Hooandja keskkonnas kogutud raha toel ise trükki saatsid. Koos teevad nad huvilistele ka aina populaarsemaks muutuvaid toortoidukoolitusi, mis pärast kuupäeva väljahõikamist täituvad juba paari päevaga. Ühtlasi pakuvad nad ka toitlustusteenust. Orase sõnul on nende ettevõte Paradiisimaitse OÜ küll veel väga noor ja sissetulekud väikesed, aga tulevikus on kindlasti võimalik ainult sellega tegeledes ära elada. „Eestis toimub nii palju põnevaid üritusi just teatud ringkondades – näiteks jooga ja tantra –, kuhu toortoit väga hästi sobib, ning seega on catering’i klientuur tegelikult küllaltki lai.” Ta märkis, et ka raamatu müügiedu on tinginud toor- ja taimetoidu suur populaarsus ja et nemad on esimesed Eesti autorid, kes sel teemal raamatu välja andsid.

Loe edasi, milliseid taime- ja toortoiduettevõtteid Eestis veel leidub.