Veidi üle aasta tagasi avasid Loore Emilie Raav ja Mikk Mägi Eesti esimese vegantoidurestorani Vegan Restoran V.

„Olime üle kahe ja poole aasta tegelenud toitlustusprojektiga „Miku Vegan kohvik”. Pakkusime teenust alates pidulikust catering’ist – sünnipäeva- ja suupistelauad – kuni kaasaostmiseni: kilokaupa suviseid soja- või tofugrilltooteid,” meenutab restorani juhataja Raav. Kohvik käis festivalidel ja laatadel ning muutus aina populaarsemaks. Inimesed tundsid huvi, millal avatakse statsionaarne söögikoht, kus seda maitsvat vegantoitu pakutakse.

Vegan V peakokk Mikk Mägi töötas enne Von Krahli restoranis Aed, kuid täistaimetoitlasena pakkus oma asja ajamine talle mõistagi suuremat huvi. Nii taandus ta Aia köögist ja keskendus oma kohviku tegemistele. See lõi eeldused restorani avamiseks. Õnnelikul kombel leiti koht vanalinnas ja teiste heade restoranide kõrval.