Tallinna ringkonnakohus jättis aprillis tehtud otsusega muutmata Harju maakohtu varasema otsuse, millega kohus kohustas AS-i Maag Grupp hoiduma AS-i Tallegg kaubamärgist Peremuna tulenevate õiguste rikkumisest ja selle kasutamisest.

Lisaks mõistis kohus Maag Grupilt välja 423 296 krooni Talleggi kasuks.

Maag Grupi tegevjuht Margit Talts ütles esmaspäeval BNS-ile, et ettevõte ringkonnakohtu otsusega ei nõustunud ja pöördus riigikohtusse.

Riigikohtu pressiesindaja Eveli Kuklane ütles BNS-ile, et riigikohus võttis ettevõtte kaebuse menetlusse esmaspäeval ning järgmiseks määrab kohus asja läbivaatamise aja ja otsustab, kas toimub suuline- või kirjalik menetlus.

Vaidlus algas 2009. aasta alguses, mil Tallegg nõudis pärast 2008. aasta detsembris kaubamärgiõiguse saamist Maag Grupilt kõigi Rannamõisa Peremunade müügilt eemaldamist ja 250 000-kroonist kahjutasu.

Tallegg on seisukohal, et tema õigusi on rikutud alates 2005. aastast. Samal aastal esitasid aga patendiametile kaubamärgi registreerimise taotluse mõlemad ettevõtted, Tallegg 20. jaanuaril ja Maag 17. veebruaril. Kuna kummalegi kaubamärgile ei olnud kuni 2008. aasta lõpuni ainuõigust antud, lähtus Maag Grupp kaubamärgi kasutamisel eeldusest selle tähise registreerimiseks.

Maag Grupp esitas 2009. aasta veebruari lõpus Harju maakohtule vastuhagi, millega vaidlustas kaubamärgi Peremuna registreerimise Talleggile ning palus kohtul tunnistada tühiseks Talleggi ainuõigus kaubamärgile.