“Eesti Talleksi ja Semler Gruppeni ühisettevõte on Škoda sõidukite maaletooja ja edasimüüja alates 2005. aastast ning alates 2012. aastast oleme Porsche maaletooja ja ainuesindaja Eesti turul,” lausus Eesti Talleks AS-i juhatuse esimees Taavi Toots.

“Täna sõlmitud lepingu tulemusel müüme oma osaluse, mis annab Eesti Talleksile võimaluse keskenduda oma teisele strateegilisele põhitegevusalale ehk kinnisvaraarendusele,” lisas ta.

Tootsi sõnul suunab Eesti Talleks osaluse müügi järel põhitähelepanu Tallinnas Mustamäe teel asuva Talleksi kvartali arendamisele. “Oleme juba alustanud Tallinna kõige moodsama ärikvartali eskiisprojektiga ning esimese etapi, Mustamäe tee 8 büroohoone, projekteerimisega. Ehitust loodame alustada järgmise aasta teises pooles.“

“Škoda on Eesti automüügi tipus trooninud juba aastaid, samuti on viimase kahe aasta jooksul väga edukalt Eestis käivitunud Porsche sõidukite müük,” lausus Semler Gruppen A/S tegevjuht Jens Bjerrisgaard. “Jätkame Škoda müügiorganisatsiooni edasist arendamist, samuti keskendub Auto 100 AS Porsche eksklusiivse maaletooja ja edasimüüjana Eesti turul selle automargi järele valitseva nõudluse rahuldamisele.”

Eesti Talleksi ja Semler Gruppeni vahelise lepingu kohaselt saab Semler Baltic OÜ-st sajaprotsendiline Adole Invest AS-i omanik.

Adole Investi grupi ettevõtted on Auto 100 AS, Tallinna ja Harjumaa Škoda sõidukite edasimüüjad Auto 100 Tallinn AS ja Sko Motors OÜ ning autorendi- ja liisinguettevõte Merrillmann OÜ, mis tegutseb kaubamärgi A+ Autorent all. Grupi ettevõtetel on kolm automüügisalongi, ettevõtetes töötab 130 inimest.

Grupp on Eestis ka Lotuse ja Lamborghini sportautode edasimüüja ning ametlik maaletooja Baltimaades ja Soomes.

Osaluse müügi tehingu nõustajad olid Eesti Talleks AS-i poolt advokaadibüroo Tark Grunte Sutkiene ning Semler Gruppen A/S poolt advokaadibüroo Sorainen. Tehingu maksumus on poolte kokkuleppel konfidentsiaalne.

Eesti Talleks AS on Eesti kapitalil põhinev valdusfirma, millesse kuuluvad kinnisvara-, automüügi- ning hulgimüügiettevõtted. Eesti Talleksi gruppi kuulub kümme ettevõtet, milles töötab 260 inimest. Eelmisel aastal oli Eesti Talleksi ettevõtete konsolideeritud käive 76 miljonit eurot.

Semler Gruppen on Taani suurim autode müügi- ja teenindusettevõtete kontsern, mille ajalugu ulatub ligikaudu 100 aasta taha. Semler grupp on Volkswagen grupi autode maaletooja ning edasimüüja Taanis, grupil on tütarettevõtted Islandil ja Eestis.