Palkasid ollakse nõus järgmisel kolmel aastal tõstma vastavalt kahekümne viie, üheksa ja kuue protsendi võrra ning kehtestama pikaajalistele töötajatele staažitasu, teatas ettevõte.

AS-i Tallink Grupp juhatuse aseesimehe Andres Hundi sõnul on riikliku lepitaja poolt välja käidud palgatõusuprotsendid tänases keskkonnas küll erakordselt kõrged, kuid töötajatele jätkuvalt heade palgatingimuste ning toimiva töökeskkonna tagamise nimel on ettevõte valmis kompromissettepaneku vastu võtma.

„Loomulikult tähendab see ka suurt vastutust, et niivõrd kiiresti kasvavate tööjõukulude taustal palgatõusulubadus ka täidetud saaks. Usun, et meie töötajad saavad olla rahul, sest tänastes keerulistes majandustingimustes on neil garanteeritud nii keskmisest kõrgem töötasu ning ka kolmeaastane suur palgatõus. Loodame, et töötajate kasvav töömotivatsioon suurendab ühtlasi ka meie klientide rahulolu. Seega võidavad sellest otsusest kõik osapooled“, märkis Hunt.

„Kolmeaastane ehk pikemalt tööjõukulu ette planeeriv lepe võimaldab meil rakendada ka pikaajaliste töötajate täiendavaks väärtustamiseks mõeldud staažitasusid“, lisas Hunt.

Riikliku lepitaja poolt 10. septembril Tallinkile ja ametiühingule üle antud kompromissettepanek sisaldas lisaks palgaleppele ka staažitasude süsteemi, millega hakkavad üle 4-aastase tööstaažiga töötajad saama 5-protsendilist ning üle 9-aastase tööstaažiga töötajad 10-protsendilist palgalisa.

Hoolimata seigast, et ametiühing ei ole eelnevalt soovinud Tallinkiga kokkuleppele jõuda, ei jätnud ettevõte oma töötajaid teadmatusse ning tõstis juba septembris Eesti lipu all sõitvate laevade laevapereliikmete põhipalka 15,2 protsenti.

Statistikaameti poolt avaldatud palgastatistika näitab, et Eesti keskmine brutokuupalk kasvas 2008. aasta teises kvartalis võrreldes eelmise aasta teise kvartaliga 15,2 protsenti.

Tallinki Eesti lipu all sõitvate laevade laevapereliikmetest madalaim, kajutiteenijate põhipalk tõusis juba septembris üle 9000 krooni. Antud tasule lisanduvad veel võimalikud lisatasud ja soodustused. Töötajate töögraafikud võimaldavad enamikele laevatöötajatele ka kahte vaba nädalat kuus. Lisaks pakub Tallink tänu uhiuutele laevadele oma töötajatele Läänemere kaasaegsemaid töötingimusi.