Kokku 700 reisijat mahutav kiirlaev läbib teekonna Tallinna ja Helsingi vahel 1 tunni 20 minutiga, laeval on avatud suur tax-free kauplus, eraldatud äriklass, valuutavahetuspunkt, kaks baari ja kohvik, teatas Tallink.

Tehingu hinda ettevõte ei avaldanud, Tallinki välismaal viibivaid esindajaid ei õnnestunud BNS-il teisipäeval tabada.

Uus laev on 82,3 meetrit pikk ja 23 meetrit lai, laeva keskmine kiirus on 38 ja maksimaalne kiirus 40 sõlme. Laevale mahub 175 sõiduautot või 70 sõiduautot ning kümme bussi.

Uus kiirlaev alustab liiklusega Tallinki kaubamärgi all 27. juunil, vahetades välja katamaraani Express I.

Tallink on konkureerinud kiirlaevade liikluses juba aastaid. Prognooside kohaselt on reisijate mahud antud tooterühmas tugeval kasvuteel, mistõttu tehingu tulemusena loodab Tallink tõusta kiirlaevade liikluses Tallinna ja Helsingi vahelisel liinil turuliidriks.

Laeva soetamine on osa Tallinki arengukavast, mille kohaselt uuendatakse ja kaasajastatakse laevastikku vastavalt vajadustele ja turusituatsioonile. Järgmise aasta mais jõuab liinile Raumas ehitatav 2500 reisijale mõeldud kruiisilaev.

Tallinkil on praegu viis reisilaeva, üks kaubalaev, kaks autokatamaraani, mis opereerivad liinidel Tallinn-Helsingi, Tallinn-Stockholm ja Paldiski-Kapellskär. Tallinki aastane käive on 2,5 miljardit krooni, ettevõttes töötab 1500 inimest.