Eelmisel reedel toimunud ostu-müügitehingu hinda tehingupooled ei avalda. Laevaostu peamiseks finantseerijaks oli Nordea Pank.

Vajaduse investeerida Rootsi suunal sõitvatesse laevadesse tõi kaasa reisijate arvu kasv ja kaubavoogude suurenemine Rootsi-Eesti laevaliinidel, teatas ETAle Tallinki Grupp ASi finantsdirektor Andres Hunt. Tema sõnul suudab Tallink tehingu tulemusena vähendada laeva opereerimisega seonduvaid kulutusi ning maandada valuutariski.

Tallinkil on kavas alates oktoobrist asendada rendi- ehk prahilepingu lõppedes ka Paldiski-Kappelskäri liinil opereeriv reisiparvlaev Baltic Kristina suurema laeva Vana Tallinn vastu. Viimane sõidab seni Tallinna-Helsingi liinil.

Võimaldamaks reisijatele ja autodele igapäevane väljumine Tallinna või Stockholmi, lisandus 2002. aasta maist Tallinna-Stockholm liinile Regina Baltica kõrvale veel reisiparvlaev Fantaasia.

Arvestades Rootsi-Eesti laevaliinide perspektiivsust on Tallinkil kavas ka tulevikus investeerida Rootsi liinidel opereerivatesse laevadesse.