"Tallink Grupp tahab parimat oma töötajatele ja on huvitatud töötajatega läbi rääkimisest, kuid EMSA juhtkonnaga kokkuleppele jõudmine saab olema keeruline," ütles Ausmees.

"Olukorra muudab segaseks ka asjaolu, et täna puudub läbirääkimiste laual korrektne palganõue EMSA poolt. Erinevates meediakanalites on EMSA juhid nimetanud väga erinevaid numbreid, kuid ametlikult pole need meieni jõudnud ja peame lähtuma viimasest ehk 20-protsendilisest palganõudest, mis ei ole tegelikkust arvestav."

Tallink kohtus täna riikliku lepitaja Henn Pärnaga, ametiühingu kohtumine toimus 7.jaanuaril. Tõenäoliselt tuleb numbritest uuesti juttu 21. jaanuaril kui EMSA ja Tallinki delegatsioonid kohtuvad lepitaja juures ühise laua taga.

Ausmees nentis, et kui 2013. aasta palgakasv tuleb Eestis ilmselt 7-8 protsendi ringis, ei saa tema hinnangul Tallink Grupi palgakasv seda näitajat ületada. Seega viitas Ausmees võimalusele, et praegu endiselt 5,5% palgatõusu pakkuv Tallink võib läbirääkimistel küll pakkumist paari protsendi võrra tõsta, kuid mitte ametiühingu nõutu tasemel.