Ettevõtte on valmis tõstma Eesti lipu all sõitvate laevade laevapereliikmete eelmises palgaleppes fikseeritud palka järgmisel kolmel aastal vastavalt kahekümne viie, üheksa ja kuue protsendi võrra, teatas Tallink.

Samuti hakkab ettevõttes kehtima staažitasude süsteem, mille järgi üle 4-aastase tööstaažiga töötajad hakkavad saama 5-protsendilist ning üle 9-aastase tööstaažiga töötajad 10-protsendilist palgalisa.

AS-i Tallink Grupp juhatuse aseesimehe Andres Hundi sõnul on riikliku lepitaja poolt välja käidud palgatõusuprotsendid tänases keskkonnas küll erakordselt kõrged, kuid töötajatele jätkuvalt heade palgatingimuste ning toimiva töökeskkonna tagamise nimel on ettevõte valmis kompromissettepaneku vastu võtma.

„Loomulikult tähendab see ka suurt vastutust, et niivõrd kiiresti kasvavate tööjõukulude taustal palgatõusulubadus ka täidetud saaks. Usun, et meie töötajad saavad olla rahul, sest tänastes keerulistes majandustingimustes on neil garanteeritud nii keskmisest kõrgem töötasu ning ka kolmeaastane suur palgatõus. Loodame, et töötajate kasvav töömotivatsioon suurendab ühtlasi ka meie klientide rahulolu. Seega võidavad sellest otsusest kõik osapooled,“ märkis Hunt.

„Kolmeaastane ehk pikemalt tööjõukulu ette planeeriv lepe võimaldab meil rakendada ka pikaajaliste töötajate täiendavaks väärtustamiseks mõeldud staažitasusid,“ lisas Hunt.

Tallinki teatel tõusis Eesti lipu all sõitvate laevade laevapereliikmete põhipalk juba alates septembrist 15,2 protsenti. See on sama palju, kui Eesti keskmise brutopalga kasv selle aasta teises kvartalis.

Tallinki Eesti lipu all sõitvate laevade laevapereliikmetest madalaim, kajutiteenijate põhipalk tõusis seeläbi juba septembris üle 9000 krooni. Antud tasule lisanduvad veel võimalikud lisatasud ja soodustused. Töötajate töögraafikud võimaldavad enamikele laevatöötajatele ka kahte vaba nädalat kuus.