Tallink Grupp avaldas eelmise aasta 10. novembril börsiteate, milles teatas, et Tallink Grupp vastab süüdistustele 25. oktoobril M/S Silja Symphony pardal väidetavalt toimunud sündmuste kohta peale ettevõttesisese juurdluse lõppemist, märkis börs.

Eelmise aasta 6. detsembril avalikustatud börsiteates teatas Tallink Grupp juurdluse jätkumisest ja kinnitas börsiteate avaldamist peale juurdluse lõppu. Börsiteate avaldamist peale sisejuurdluse lõppu kinnitas Tallink Grupp ka vastuses Börsi järelepärimisele.

Selle aasta septembri algul toimunud koosolekul arutas Komisjon Tallink Grupi käitumist ja leidis, et lubatud teabe avalikustamata jätmist sisejuurdluse tulemuste kohta ei saa lugeda kohaseks käitumiseks.

Komisjon tegi Reglemendi osa “Järelevalve” punkti 2.5.4. alusel Börsile ülesandeks saata Tallink Grupile järelepärimine koos nõudega avalikustada lubatud teave hiljemalt selle aaasta 25. oktoobril. Grupp teadet aga ei avalikustanud.

Komisjon leidis, et Tallink Grupp ei ole täitnud teabe hindamise ja avalikustamise kohustust teabe avalikustamisel sisejuurdluse tulemustest nõuetekohaselt.

Väidetavalt pidutsesid Tallinki juhatuse liikmeid Enn Pant, Keijo Mehtonen ja Andres Hunt eelmise aasta 25. oktoobril Silja Line`i Symphony laeval, mõnitasid laeva meeskonda ning süütasid hommikusöögilauas kalafileed soojendades röstri. Väidetavalt lõi Hunt ka laeva baarmenile rusikaga näkku ning lõhkus tema prillid.