„Tallinna linna ja Elroni koostöö jätkumine aitab kindlasti linnakodanikel edaspidigi mugavalt ja soodsalt reisida,“ ütles Elroni juhatuse esimees Andrus Ossip. „Rongisõit on ka linnaliikluse ja keskkonnasäästu seisukohast võttes väga mõistlik ja jätkusuutlik tegevus.“ 

„Esimese tsooni, see tähendab Tallinna linna siseselt on sõit tallinlastele ühiskaardi ja isikutunnistuse esitamisel endiselt tasuta,“ lausus Andrus Ossip. „Linnast välja sõitvate tallinlaste puhul muutub 1. juulist Elronile piletihinna hüvitamise põhimõte – Tallinna poolt makstav hüvitise määr väheneb, reisija omapanus suureneb."

Kui siiani lahutati pileti hinnast esimese tsooni pileti maksumus, siis nüüd tasub sõitja sõltuvalt sõidu kogupikkusest iga kord ühe tsooni pikkuse võrra väiksema hinna, ülejäänu kompenseerib Tallinna linn. Näiteks nelja tsooni läbimisel tasub reisija kolme tsooni läbimise eest ja nii edasi.

Ossipi sõnul Elroni tulud uuest hüvitamise korrast tulenevalt ei muutu, küll aga erineb Tallinna linna kanda jääv osa piletite maksumusest. 

Juulist jõustuvas lepingus on kokku lepitud ühe sõidu hind, lepingu kogumaht kujuneb Ossipi sõnul tallinlaste tehtud reiside koguarvust. Lepingu mahuks prognoositakse umbes 120 000 eurot kuus.

Eelmisel aastal tegid tallinlased Elroni rongidega kokku 1 868 000 sõitu, mille eest linn tasus Elronile 1 304 000 eurot. 

Sõidusoodustuse saamiseks tuleb reisijal Elroni rongides esitada klienditeenindajale isikustatud Ühiskaart ja isikut tõendav dokument.