16 Tallinna kooli ja kahe lasteaia renoveerimiseks ja pikaajaliseks haldamiseks on Tallinna linn sõlminud eraettevõtjatega lepingud, mille järgi maksab ettevõtetele haldamise eest kopsakat renti.

Kuigi müügitulu oli Sõõrumaa firmal kõigest 1,1 miljonit eurot, maksis Tallinna linn veel lisaks pea 2,5 miljonit eurot. Kasumiks kujuneski siis 2 miljonit eurot, mis teeb firma puhasrentaabluseks 179 protsenti. Kuigi rentaablus on endiselt märkimisväärne, on see siiski kukkunud võrreldes 2013. aasta rekordilise 247-protsendilise rentaablusega.

Üle-eelmisel aastal oli ettevõtte müügitulu 1,1 miljonit eurot ning lisaks saadi Tallinnalt veel 3,2 miljonit. Teenuse osutamisega otseselt seotud kulud moodustasid vaid 533 000 eurot.

Tallinnaga on magusa koolide haldamise lepingu sõlminud teinegi firma, Jaanus Otsale ja Olaf Hermanile kuuluv BCA Center, mille rentaablused on olnud pöörased - 2013. aastal oli selleks näiteks 577 protsenti ning 2014. aastal näitaja kukkus... 264%-ni.

Herman ja Otsa teenisid ettevõttega eelmisel aastal koolide haldamiselt kasumit veidi üle 1 miljoni euro, kuigi otsest müügitulu jätkus vaid 400 000 euro eest. OÜ BCA Center ning Tallinna linnavalitsus sõlmisid viie kooli (Karjamaa Gümnaasium, Haabersti Vene Gümnaasium, Sikupilli Gümnaasium, Nõmme Gümnaasium, Tallinna Ühisgümnaasium) üürilepingud 2006. aastal tähtajaga 30 aastat.