Detailplaneeringu koostamise eesmärk on muuta planeeritavate kinnistute piire ja Pärnu maantee 139d kinnistu maakasutuse sihtotstarvet 50 protsendi ulatuses tootmis- ja 50 protsendi ulatuses ärimaast sajaprotsendiliselt ärimaaks ning määrata kruntide kasutamise tingimused ja ehitusõigus Pärnu maantee 139d krundile kuni 13 maa-pealse ja ühe maa-aluse korrusega büroohoone ning kuni kaheksa maapealse ja ühe maa-aluse korrusega büroohoone ehitamiseks ning Pärnu maantee 139d/1 krundile kuni kaheksa maapealse ning ühe maa-aluse korrusega büroohoone rajamiseks, kirjutas BNS.

Planeeritavale maa-alale jääb AS-ile Elero ja OÜ-le Diarona Invest kuuluv Pärnu maantee 139d kinnistu, millel on ühe- kuni neljakorruselised äri- ja tootmishooned ja Momente Vara OÜ-le kuuluv Pärnu maantee 139d/1 kinnistu, millel asub büroo- ja ärihoone. Lisaks jääb planeeritavale alale Pärnu maantee T8 kinnistu osa.

Rajatavate hoonete alumised korrused planeeritakse äri- ja teenindusruumideks ning kõrgemad korrused büroodeks. Planeeringuala keskosa kavandatakse tänav-väljaku põhimõttel.

Kokku tuleb kruntidele 74 parkimiskohta.

Detailplaneeringu koostamise algatamist taotles 2009. aastal Elero Holding OÜ. Planeeringu eskiisi koostas OÜ Arhitektuuribüroo Ignar Fjuk.

Linnavalitsus algatas neljapäeval ka Lasnamäe linnaosas asuva Peterburi tee 2f kinnistu detailplaneeringu koostamise eesmärgiga jagada ärimaa sihtotstarbega Peterburi tee 2f kinnistu ärimaa ja transpordimaa sihtotstarbega kruntideks ning määrata moodustatavale ärimaa krundile ehitusõigus kuni kaheksa maapealse korrusega ärihoone ehitamiseks.

Planeeritava maa-ala suurus on 0,84 hektarit.

Planeeritavale maa-alale jääva Peterburi tee 2f kinnistu pindala on 6500 ruutmeetrit ja kinnistu kuulub kinnistusraamatu andmeil OÜ-le Ülemiste Ärimaja. Kinnistul paikneb üks kaheksakorruseline büroohoone, mille esimesel korrusel asuvad kaubandus- ja teenindusasutused.

Olemasoleva hoone ette on kavandatud 30-kohaline parkla ja hoone taha üheksa parkimiskohta. 105 parkimiskohta on planeeritud kavandatava juurdeehitise mahus hoone kolmel korrusel ehk kokku tuleb alale 144 parkimiskohta.

Detailplaneeringu koostamise algatamist taotles 2008. aastal Ülemiste Ärimaja. Detailplaneeringu eskiisi koostas AS Vallikraavi Kinnisvara.

Linnavalitsus otsustas algatada ka Haabersti linnaosas asuva Paldiski maantee 247a kinnistu detailplaneeringu koostamise eesmärgiga jagada Paldiski maantee 247a kinnistu üheks 90 protsenti tootmismaa ja 10 protsenti ärimaa ning üheks tootmismaa maakasutuse sihtotstarbega krundiks ning määrata moodustatavale äri- ja tootmismaa krundile ehitusõigus kuni nelja maksimaalselt kolme maapealse korrusega äripindadega laohoone ning tootmismaa krundile ehitusõigus ühe ühekorruselise alajaama ehitamiseks.

Lisaks moodustatakse reformimata riigimaast kaks transpordimaa krunti ja üks ärimaa sihtotstarbega krunt.

Planeeritava maa-ala suurus on 2,82 hektarit.

70 protsenti tootmismaa ja 30 protsenti ärimaa maakasutuse sihtotstarbega Paldiski maantee 247a kinnistu kuulub kinnistusraamatu andmeil AS-ile FEB. Lisaks jääb planeeringualale ka reformimata riigimaad ja osa transpordimaa kinnistust Paldiski maantee T9 ning osa Tähetorni tänava maa-alast. Planeeringualal asuvad tootmishooned.

Planeeringualale on kavandatud kokku 74 parkimiskohta.

Detailplaneeringu algatamist taotles 2011. aastal FEB. Detailplaneeringu eskiisi koostas Linnaruumi OÜ.

Linnavalitsus algatas istungil lisaks Kristiine linnaosas 0,50 hektari suurusel maa-alal Lehe 48 // Tedre 53 kinnistu detailplaneeringu koostamise. Detailplaneeringu eesmärk on krundile ehitusõiguse määramine kahe kahe- kuni kolmekorruselise astmeliselt tõusva korterelamu ehitamiseks. Mõlemal elamul on lisaks ka maa-alune korrus.

Elamumaa sihtotstarbega Lehe 48 // Tedre 53 kinnistu suurus on 3954 ruutmeetrit. Kinnistul paikneb kõrge viilkatusega amortiseerunud elumaja, kaks abihoonet, kasvuhoone ja seaduslikul alusel rajatud uue elumaja vundament.

Ehitatavasse kortermajja tuleb kokku 28 korterit, planeeringualale on kavas rajada kokku 32 parkimiskohta.

Detailplaneeringu algatamist taotles 2008. aastal eraisik, kes on ka kinnistu omanik. Detailplaneeringu eskiisi on koostanud ConArte OÜ.