“Majade täpsem ehitusmaksumus selgub peale ehitustöövõtu riigihankeid ja pärast võrguvaldajatega liitumislepingute sõlmimist,” ütles abilinnapea Aivar Pärna Raepressile.

Kuue munitsipaalmaja ehitamise käigus peaks valmima kokku 271 eluruumi, majad paiknevad kolmes eri linnaosas.

Nõmmele kerkib 65 korteriga maja aadressil Männiku tänav 96, uusehitise esimesele korrusele on planeeritud ruumid ka noortekeskuse ja politsei konstaablipunkti tarbeks. 98 korteriga uusehitis ehitatakse ka Lasnamäele Loometsa tänav 6.

Kesklinnas Endla tänav 12 renoveeritakse juba aastaid pooltühjana seisnud hoone 52 korteriga elamuks.

Põhja-Tallinnas renoveeritakse kaks kahekorruselist elamut asukohaga Alasi tänav 4 ja 6. Kahte elamusse tuleb kokku 40 korterit.

Kesklinnas renoveeritakse ka Asula tänav 11 hoone teine korrus. Kokku valmib 16 eluruumi, mis on mõeldud lastekodust võrsunud laste majutamiseks.

Kõik majad peaksid valmima aasta lõpuks. Männiku tänav 96 krundil ehituse alustamine sõltub sellest, millal riik annab hoonealuse maatüki linnale üle.

Elamumajandusamet soovib tänavu rajatavad munitsipaalmajad asustada elanikega kiiremas tempos, kui see toimus mullu valminud munitsipaalmajade puhul.

Pärna sõnul plaanib amet sellel aastal käivitada korterite üürileandmise menetlemise võrreldes mullusega oluliselt varem.

“Eelmisel aastal hakkasime otsuseid korterite eraldamise kohta tegema paar kuud enne hoonete valmimist,” märkis Pärna. “Tänavu püüame vastava tegevuse käima lükata juba siis, kui maja ehitama hakatakse.”

Ehitatavatest ja renoveeritavatest elamutest antakse eluruumid üürile eelkõige tagastatud eluruumide üürnikele, lastekodust elluastujatele, kriisiperedele ja muudel sotsiaalsetel põhjustel.

“Samuti on vajalik anda eluruume üürile nende riigi poolt müüdud elamute elanike elamispinna probleemide lahendamiseks, kes on uute omanike tegevuse tõttu sattunud raskustesse,” lisas Pärna.

Linnaosade valitsustes on 1. märtsi seisuga Tallinna linnalt eluruumi üürimist taotleva isikuna arvele võetud 4528 isikut, nendest 3418 on tagastatud eluruumide üürnikud.

2003. aastal käivitab Tallinn ettevalmistustööd ka 2004. aastal valmivate munitsipaalmajade ehitamiseks.