Abilinnapea Aivar Pärna sõnul on elamumajandusamet kohtunud ka hoones seni tegutsevate mittetulundusühingute ja ettevõtjate esindajatega. “Elamumajandusamet tegeleb praegu kõigile üürnikele asenduspindade otsimisega,” märkis Pärna.

Endla 4 kinnistul asub 1970-ndatel ehitatud kuuekorruseline keldrikorrusega hoone, suletud netopinnaga 9923,3 ruutmeetrit.

Hoone keldrikorrusel asuvad kontori-, kohviku- ja baariruumid ning spordikompleks, esimesel korrusel paikneb fuajee, juuksurisalong, kauplusepinnad ja kontoriruumid. Hoones asuvad ka teisest kuni kuuenda korruseni kontoriruumid.

Tallinna Kesklinna Valitsus on sõlminud Endla tänav 4 hoones asuvate mitteeluruumide kasutamiseks üürilepingud 45 ettevõtjaga, kellelt laekub ühes kuus üüritulu kokku 342 009 krooni.

Üürilepingud on sõlmitud hinnavahemikus 0 kuni 71 krooni ruutmeetrilt kuus. AS Arco Vara Tallinna Büroo eksperthinnangul on Endla tänav 4 kinnistu turuväärtus arvestades koormavaid üürilepinguid 41 500 000 krooni ning turuväärtus arvestamata koormavaid üürilepinguid 46 400 000 krooni.