Kolmapäeval kinnitatava eelnõu järgi on ettepanek müüa keskaegne hoonekompleks aadressil Pikk 71/Tolli 2 avalikul kirjalikul enampakkumisel alghinnaga 9,8 miljonit krooni.

Kinnistu asub Tallinna vanalinnas Pika tänava ja Tolli tänava nurgal ja kuulub Tallinna vanalinna muinsuskaitsealasse. Sellele kehtivad muinsuskaitseseadusest ja Tallinna vanalinna muinsuskaitseala põhimäärusest tulenevad kohustused ja kitsendused.

Pikk 71/Tolli 2 asuva kinnistu oluliseks osaks on paekivist krohvitud seintega kolme põhikorruse, keldri- ja katusekorrusega administratiivhoone kasuliku pinnaga 858,8 ruutmeetrit.

Hoone on ehitatud 15. sajandil ja osaliselt ümber ehitatud 19. sajandil.

Kinnistu keskele moodustub sisehoov, kuhu pääseb Pikalt tänavalt katusealuse kaudu. Sisehoovis asuvad paekivist ühekorruselised amortiseerunud kuurihooned.

Kultuuriministri 1996. aasta määrusega on kinnistul asuv hoone nimetusega Kolm Õde tunnistatud arhitektuurimälestiseks.

Tallinna linnavalitsuse 1998. aasta korraldusega on kinnistu ja hoone valitsejaks määratud kesklinna valitsus.

Asjaolu tõttu, et hoone kasutusele võtmine nõuab suuri investeeringuid, ei ole seda mitme aasta jooksul õnnestunud rendile anda ning hoone seisab tühjana, on kirjas müügieelnõu seletuskirjas.

Kinnistu maakasutuse sihtotstarve on sotsiaalmaa, krundi maksustamishind on 246.750 krooni.

Arco Vara hinnangul on Kolme Õe kinnistu turuväärtus 9,8 miljonit krooni, mille linnavalitsus paneb ette määrata oksjoni alghinnaks.