Narva mnt 28 sotsiaalmaa sihtotstarbega, hoonestatud kinnistu pindala on 3074 m², kinnistu omandatakse linnale hinnaga 1 600 000 eurot. Peale linnale omandamist saab kinnistu valitsejaks Tallinna Haridusamet.

„Narva mnt 28 õppehoones on alates 1958. aastast tegutsenud Tallinna Muusikakool. See hoone omab ajaloolist tähtsust nii paljudele muusikakooliga soetud põlvkondadele kui ka teistele linnakodanikele.
Selleks, et muusikakool saaks oma kodumajas tegevust jätkata, otsustasime kinnistu omandada,“ ütles abilinnapea Mihhail Kõlvart.

Hoone tagastati omandireformi käigus õigusjärgsele omanikule, alates 1996. aasta novembrist on linn hoonet kasutanud rendilepingu alusel.

Rendileandja omanikutulu ei soovinud ja linn renti ei tasunud, linna kohustuseks oli kinnistut hooldada ning hoonet korras hoida ja hallata, samuti hoone kindlustada ja tasuda kõik kinnistuga seotud kõrvalkulud ja maksud. 2012. aasta algusest kehtiva ja kuni käesoleva aasta 31. augustini kestva uue üürilepingu kohaselt on üürisummaks 3900 eurot, mis ei sisalda kommunaalteenuseid ning valveteenust.

Kinnistu paikneb südalinna piirkonnas Narva mnt ja Kreutzwaldi tn ristmiku naabruses vahetult Narva mnt ääres. Kinnistul asuv, kahe põhikorruse, keldri- ja pööningukorrusega, kultuurimälestiseks tunnistatud koolihoone on ehitatud 1903. aastal, hoones on 1234,8 m² suletud netopinda. Tallinna Muusikakool on Tallinna Haridusameti hallatav asutus.