Näiteks müüakse avalikul kirjalikul enampakkumisel Põhja-Tallinnas, Paavli tänav 3 asuvat korterit, millel üldpinnaks 23,8 m² ja alghinnaks 75 000 krooni. Kui korter leiaks uue omaniku alghinnaga, tuleks ruutmeetri hinnaks 3151 krooni.


Nimetatud aadressil asub 1900. aastate alguses ehitatud ühiselamu-tüüpi puitmaja. Kahe trepikoja- ja 21 korteriga ühiselamuhoonel on kaks sisse- ja väljapääsu sisehoovi. Ahjuküttega hoone on varustatud tsentraalse vee- ja kanalisatsioonitrassiga. Korteris on olemas nii vesi kui kanalisatsioon, kuid küttekolle puudub. Ühiskasutuses olev WC asub hoone koridoris. Korter on tühi ja kapitaalremonti vajavas seisukorras.


Mõnevõrra suuremat korterit pakub linn Kalamajas Salme tänaval, majas number 21. 325 000 kroonise alghinnaga korteri üldpind on 32,4 ruutmeetrit (10 030 kr/m²).


Kinnistul asub vahetult Salme tänava ääres paiknev kolmekorruseline 1930. aastate alguses ehitatud puitelamu. Ühe trepikoja- ja 12 korteriga maja on tunnistatud arhitektuurimälestiseks. Müüdav korter asub kolmandal korrusel ja vaatega sisehoovi. Originaalis oli korter kahetoaline, kuid praeguseks on korteri vaheseinad lammutatud ja reaalosaks on üks ruum üldpinnaga 32,4 m², mis on remontivajavas seisukorras. Tsentraalse vee- ja kanalisatsioonitrassiga varustatud korter oli ahju- ja pliidiküttega.


Tihti on küsitud, kes niisuguseid odavaid, remonti vajavaid ja sageli ühisealmutes asuvaid kortereid ostavad? Vaadates sel aastal Tallinna poolt enampakkumise teel müüdud korterite statistikat, näeme, et mitmetes sama tüüpi majades on kortereid hulgi kaupa kokku ostnud kinnisvaraarendusega tegelevad firmad. Seda, mis neist korteritest ja majadest tulevikus saab, saame ehk varsti näha.