Vaidluse keskmes on Mündi tänava, Raekoja platsi ja Saiakangi nurgal asuvad äriruumid, mida Kofkini osalusega OÜ Estkompexim oli aastaid toitlustusäri ajamiseks linnalt rentinud. 2007. aasta alguses hakkas Estkompeximi ja linna vaheline rendileping lõppema ning samuti Tallinnas kauaaegset kohvikuteenuse osutamise kogemust omav OÜ Hiiekivi andis linnavõimule aegsasti märku, et on sellest pinnast huvitatud, kirjutab
.


Pärast korduvaid suulisi järelepärimisi saatis väliseestlasele Vello Leithamile kuuluv Hiiekivi 2007. aasta märtsis linnavõimule teabenõude, milles teatas, et huvitub Estkompeximiga sõlmitud rendilepingu lõppemisel ise samast äripinnast ning on nõus maksma ruutmeetri eest iga kuu üüri vähemalt 1000 krooni ehk enam kui poole rohkem kui senine rentnik.


Esmalt teatas linnavõim 2007. aasta 28. mail Hiiekivile, et üürileping Estkompeximiga on muutunud tähtajatuks. Sama aasta 6. juuni linnavalitsuse korraldusega lõpetas aga linn ootamatult tähtajatu üürilepingu ja otsustas anda vaidlusaluse pinna Estkompeximile viieks aastaks rendile hinnaga 480 krooni ruutmeetri eest. Ühtlasi kohustus Estkompexim renoveerima ruume poole miljoni krooni ulatuses.


Sealjuures leidis linnavõim, et enampakkumise korraldamine polnud vajalik, kuigi neile oli teada, et tegelikult oleks võimalik saada objekti eest senisest märgatavalt suuremat rendihinda.