Rahvusvahelise hotelliketi Radisson SAS Tallinn neljatärnihotelli ehitus algab sel sügisel, 279 toaga hotell peaks valmima 2000. aasta keskpaigas. Astlanda krundile ehitatava 25-korruselise hotelli valmimiseks kulub umbes 40 miljonit USA dollarit, hotelli omanikud on Radisson SAS ja Soome SRV Development. Hoone arhitektid on Vilen Künnapu ja Ain Padrik. Hoone ehituse peatöövõtja on SRV Viitoset Group, kuid 99 protsendi ulatuses teevad tööd Eesti firmad.

Lisaks hotellitubadele on hotelli kavandatud baar, restoran, koosolekuruumide kompleks, balliruum kuni 300 külastajale ja hulgaliselt büroopindasid.

“Ma olen veendunud, et oma teadmiste ja juhtimisalaste oskustega lisaks rahvusvahelisele esindatusele ligikaudu 30 riigis ja väga tugevale globaalsele kaitsesüsteemile toome reisijad SAS-iga Eestisse ja pakume neile Radisson SAS-i hotellis tipp-kvaliteetset teenindust,” ütles Radisson SAS Worldwide’i president Kurt Ritter ehituslepingule allakirjutamisel. Temas sõnul on ehitatava hotelli näol tegemist esimese rahvusvahelisse ja tuntud hotelliketti kuuluva hotelliga Tallinnas.

Hotellikompleks loob Eestis 200 töökohta, ütles SRV Development juhatuse esimees Ilpo Kokkila.

Radisson Hotels Worldwide ja selle emaettevõte Carlson Hospitality Worldwide on 505 hotelli ja puhkeala omanikud 48 riigis. Radisson SAS Hotels Worldwide on Stockholmis asuva Scandinavian Airlines Systemi (SAS) tütarfirma. Firmale kuulub 96 hotelli 28 riigis. Radisson SAS on Radissoni hotelliketi haru.

Märtsis avas Radisson SAS 61-toalise hotelli Vilniuses. Kaks aastat tagasi avati 300-kohaline Radisson SAS Daugava Hotell Riias.