Eelnõu kohaselt müüakse avalikul kirjalikul enampakkumisel ühtse müügiobjektina alghinnaga kokku 11 290 000 krooni Pikk tänav 43 hoonestatud, äri- ja elamumaa sihtotstarbega, 885 m² suurusest kinnistust kaks korteriomandit, mille reaalosadeks on mitteeluruumid üldpinnaga 72,5 m² ja 733,9 m².


Pikk 43 nurgakinnistu paikneb Tallinna vanalinna arheoloogiamälestise- ja muinsuskaitsealal ning sellele kehtivad vanalinna muinsuskaitseala põhimäärusest ja muinsuskaitseseadusest tulenevad kohustused ja kitsendused.


Kinnistul asub kahe-kolmekorruseline kivist ehitis, algselt 14. sajandil ehitatud hoone on tunnistatud arhitektuurimälestiseks. Maja esimesel korrusel ja osaliselt ka keldri- ning teisel korrusel asuvad kaks Tallinna linnale kuuluvat mitteeluruumi.


Tallinna linnale kuuluva väiksema korteriomandi teenindustöökojana kasutamiseks on sõlmitud määramata tähtajaga üürileping ja suurema korteriomandi ruumide teenindus-, toitlustus- ja koolitus- ja kaupluseruumidena kasutamiseks tähtajalised üürilepingud. Aastas laekub üüritasu kokku üle miljoni krooni.


Vastavalt Uus Maa Kinnisvarakonsultantide OÜ eksperthinnangule on linnale kuuluvate mitteeluruumi korteriomandite turuväärtus kokku 11 290 000 krooni, s.o. 14 000 krooni reaalosa üldpinna ühe ruutmeetri kohta.