Liiklussõlme rekonstrueerimise projektlahenduse valimiseks moodustud ajutine komisjon tegi valiku AS K-Projekt poolt koostatud kahe põhivariandi vahel, teatas Delfile Tallinna pressiteenistus.

Esimese variandi puhul rajataks Peterburi tee pikendus viaduktiga üle Tartu maantee Filtri teeni ja sealt teise viaduktiga üle raudtee. Teine variant näeb ette Peterburi tee ja Järvevana tee otseühenduse ühe pika ja 15 meetri kõrguse viaduktiga, mis läheb üle raudtee ja loob sellega ühenduse üle raudtee ja Tartu maanteega.

“Nende kahe trassi variandi võrdlusel osutus oma asukohalt ja ehitusteostuselt parimaks esimene variant, mille trass kulgeb alal, kus ehitamise ajal häiritakse vähem olemasolevat liiklust,” ütles abilinnapea Peep Aaviksoo. “Samuti on esimese variandi arhitektuurne kujundus tagasihoidlikum, kui teise variandi kõrge viadukt”.

Komisjoni poolt parimaks tunnistatud esimese variandi realiseerimiseks on välja pakutud kolm ehitusetappi.

Esimese etapina, mille maksumus on 393,5 miljonit, krooni rajatakse viadukt Peterburi tee suunal üle Tartu maantee mis on ühendatud teise viaduktiga üle raudtee Järvevana teega ja rekonstrueeritakse Filtri tee lõik Järvevana tee ja Tehnika tänava ristmikust Odra tänavani.

Esimene etapp hõlmab ka Juhkentali tänava, Odra tänava ja Filtri tee foorijuhtimisega ristmikku.

Teine etapp, mille maksumus on 112,5 mln krooni, näeb ette Tehnika tänavalt Pärnu maantee viaduktile peale- ja mahasõitude rajamist, Tehnika tänava pikendamist (2+2 sõidurada) kuni Filtri teeni ja kahetasandilise Tehnika ja Veerenni tänava ristmiku rajamist.

Kolmanda etapina (maksumus 376 mln krooni) rajataks tunnel ja viadukt, mis ühendab Laagna tee Järvevana teega.

Kogu projekti ehitusmaksumus on esialgse eksperthinnangu kohaselt 882 miljonit krooni, millele lisandub kinnistute omandamise hind.

Kui linnavalitsus ajutise komisjoni poolt valitud projektiga nõustub ja sellel heakskiidu annab on võimalik alustada detailplaneeringuid Peterburi tee — Tartu mnt — Järvevana tee — Suur-Sõjamäe tn liiklussõlme tehnilise projekti koostamiseks.