Kino Kosmose kinnistu pindala on 5923 m2, ärimaa sihtotstarbega kinnistul paikneb arhitektuurimälestiseks tunnistatud kinohoone. Kinnistu on enampakkumisel alghinnaga 767 000 eurot. Kinnistul asub arhitektuurimälestiseks tunnistatud kinohoone suletud netopinnaga 2266,3 m², teatas Raepress.

Raplamaal Märjamaa vallas asuva ligi 3,7 ha suuruse Lümandu mõisa kinnistu alghind on 118 270 eurot. Kinnistu maakasutuse sihtotstarve on 100% ühiskondlike ehitiste maa.

Kinnistu paikneb täies ulatuses kinnismälestise kaitsevööndis ja osaliselt Kohatu hoiualal, mis kuulub ka Natura 2000 võrgustiku Kohatu loodusala koosseisu. Kinnistu pindalast umbes pool on kaetud metsaga, teise poole kinnistust moodustab mõisahoonete lähedusse jääv võsastunud mõisapark. Kinnistul paikneb Lümandu mõisa hoonete kompleks, mille koosseisu kuulub mõisa peahoone, valitseja maja, laut ja tõllakuur-talli varemed ning ait.

Lümandu mõisa kinnistu võõrandamise eesmärgiks on vältida kinnistul asuvate ja arhitektuurimälestisteks tunnistatud hoonete edasist lagunemist. Vastavalt Rime Kinnisvara Vahenduse AS eksperthinnangule on Lümandu mõisa kinnistu turuväärtuseks 118 270 eurot.

„Hoonete kasutusele võtmine eeldab suuremahulisi investeeringuid ning kinnistu võõrandamine põhjendatud, kuna Lümandu mõisakompleks ei ole vajalik Tallinna linna ülesannete täitmiseks,“ tõdes abilinnapea Eha Võrk.