Tallinna linnavalitsus on ette valmistanud teise elamuehitusprogrammi rakendamise põhimõtted, mille tulemusena kindlustatakse elamispinnaga sada eluasemeprobleemi lahendamisel abi vajavat peret.


"Et kõik järjekorras olnud sundüürnikud on nüüdseks linnalt korteri üürile saanud, ei tähenda, et sellega on vajadus munitsipaalkorterite järele ammendunud," ütles abilinnapea Eha Võrk. "Peavarju kindlustamisel vajavad linna tuge ka paljud teised, turuhinnaga korteri üürimine või ostmine ei ole kaugeltki mitte kõigile taskukohane."


Tallinna teise elamuehitusprogrammi kinnitas Tallinna linnavolikogu 12. juunil 2008. Tänasel linnavalitsuse istungil kehtestatakse elamuehitamisprogrammi rakendamise põhimõtted. Teise elamuehitusprogrammi käivitamiseks eraldatakse avaliku ja erasektori koostöös rajatavast kolmest Raadiku elamukvartali korterelamust 100 korterit ning kinnitatakse üürimise taotluste esitamise, taotluste läbivaatamise ning eluruumide üürileandmise otsustamise kord.


Eluruumi võivad taotleda rahvastikuregistris Tallinna elanikuna arvel olevad Tallinna sotsiaalsfääri toimimiseks vajalikud töötajad (kultuuritöötajad, õpetajad, lasteaednikud, politseinikud, päästetöötajad jt), noored pered ning Tallinna linnas õppivad üliõpilased.


Eluruumi üürimiseks tuleb esitada hiljemalt 17. septembriks linnavaraametile kirjalik taotlus, taotlused vaadatakse läbi hiljemalt 25. septembriks. Üürileping sõlmitakse kuni viieks aastaks.


Elamuprogramm on üks osa laiemast eluasemepoliitikast, mis keskendub linnale vajalikele töötajatele, noortele peredele ja üliõpilastele eluasemete üürimisvõimaluste loomisele.